logo
19 MART 2024

'Bu seçim bir tiyatro!'

Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) seçimlere katılmama kararını değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder, "Böyle bir ortamda yapılan seçim tiyatro. Bir senaryoda herkes rolünü oynuyor. Biz BTP olarak böyle bir tiyatroda yer almayacağız " açıklamasında bulundu

24.05.2018 00:00:00
YENİ MESAJ/ANKARA

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 24 Haziran erken seçimlerine katılmama kararı aldı. Kararın gerekçesini BTP'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Lütfullah Önder, Meltem TV'de yayınlanan Haftanın Sohbeti programında anlattı.

Önder konuşmasına, "BTP'ye 1250'nin üzerinde aday adaylığı başvurusu oldu. Seçime girme yeterliliği olan 10 siyasi partiden biriyiz. 2001 yılında kuruldu ve 2002 yılından itibaren bütün seçimlere girdik. BTP sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman sahada olan bir parti. Kurulduğu günden bu yana yerel ve milletvekilliği tüm seçimlere giren bir parti, bugün 'ben bu seçimlere girmiyorum' diyor. Bunu söylerken de, 1250 aday adayı arasından 600 tanesini seçti YSK'nın istediği evraklarla birlikte aday listelerini hazırladı. Bu listeler klasörlerle birlikte YSK'ya götürdü ve 'biz bu seçime girmiyoruz' dedi" ifadelerini kullanarak başladı.

'Seçim aynı zamanda halk oylaması gibi?'

"Türk siyasi tarihinde ilk defa bir parti böyle bir duruş ortaya koyuyor" diyen Avukat Lütfullah Önder şöyle devam etti: "Neden? Milletin bunu çok iyi sorgulaması lazım. BTP'nin bu tavrının nedeni nedir diye sorgulaması lazım. Bir basın açıklaması yaptık. Bu seçimde aynı zamanda parlamenter sisteme tamam mı devam mı bu oylanacak. Bu aynı zamanda bir halk oylaması niteliğinde? Biz anayasa değişikliğini yaptık ama bunun uygulanır hale gelmesi bu seçimden sonra olacak. Toplum ikiye bölünmüş durumda. Bir bölüm başkanlık sistemine geçilsin derken bir bölümü de, 'hayır Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu sistem parlamenter sistemdir, üniter yapıdır buna devam edilsin' diyor. AKP-MHP-BBP'nin ittifakına karşılık yaklaşık yüzde 60'lık bir blok başkanlık sistemine hayır diyordu. Bu karşı bloğu da ana muhalefet olarak CHP'nin organize etmesi bekleniyor. CHP tam da bu şekilde parlamenter sisteme devam etmek için, 'bu sistemden yana olan partileri, bütün kesimleri kucaklayacağız, herkesi içine alacak bir ittifak oluşturacağız ve kimse dışarıda kalmayacak. Şu anda seçime girme hakkı olmayan partilerin genel başkanlarını bile listemize alarak bir birliktelik oluşturacağız' dedi. Fikirler, ideolojiler farklı olabilir ama buradaki ortak nokta parlamenter sisteme dönüştü."

'İlk teklif CHP'den geldi'

Ana çerçevesi parlamenter sisteme geri dönüş olan geniş tabanlı ittifak projesi kapsamında CHP'nin BTP'ye de teklif getirdiğini ifade eden BTP Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder şunları söyledi: "Bu çerçeve de BTP'ye de CHP teklif getiriyor. Sayın Mehmet Bekaroğlu genel merkezimize geldi. Genel Başkan Yardımcımız Dr. Abdullah Terzi ve benimle görüştü. Bekaroğlu bize, 'biz geniş kapsamlı bir ittifak kurmak istiyoruz. BTP'nin de bu ittifakın içinde yer almasını istiyoruz' dedi. Biz de tamam. Biz de parlamenter sistemden yanayız. Mustafa Kemal'in kurduğu kurum ve kuruluşların yaşatılmasından yanayız' dedik. Bekaroğlu da 'bizden haber bekleyin' dedi. O zaman Cumhurbaşkanı adayı da belli değildi ama belli olan şey parlamenter sisteme dönüştü ve bu bizim için yeterliydi. Hatta Genel Başkanlar buluşacaktı ama bu olmadı. Sonra bir baktık ki 4 parti ittifakta anlaştı haberi çıktı. Sayın Bekaroğlu'nu aradım, 'hani bizi arayacaktınız, nasıl oluyor' diye sordum. Bana, 'sorun bizden kaynaklanmıyor, diğer partiler sizi istemiyor ama BBP ile Cumhur İttifakı arasındaki formüle benzer bir formül ile size listelerimizde yer vereceğiz ve ittifakı bu şekilde yine gerçekleştirmiş olacağız' dedi. Bu aşamadan sonra eski bakanlarımızdan Sayın Hasan Ekinci devreye girdi. Hasan Ekinci Bey, BTP adına ittifak görüşmesi yapmak üzere yetkilendirildi. Kemal Kılıçdaroğlu kendisine dönüş yapmadı, bunun yerine CHP Sözcüsü Bülent Tezcan dönüş yaptı. Biz kendisine 'BTP ittifakın içinde logosu ile olması lazım, ama biz bunda da ısrar etmeyeceğiz çünkü Türkiye'nin birlikteliğe ihtiyacı var' dedik. Bu 17 yıllık bir siyasi parti için büyük bir fedakârlıktı. Aslında BTP'nin kendi logosu ile ittifakta olması ittifak açısından da avantajlıydı, çünkü BTP'ye verilen oylar ittifaka verilmiş sayılacaktı ve milletvekili dağılımını etkileyecekti. Biz burada da bu insanlar samimi değil diyerek vazgeçebilirdik. Bizim Türkiye'nin ihtiyacı olan bu ittifak için ne kadar uğraştığımızı kamuoyunun bilmesi lazım."

'Ayak oyunlarına rağmen mücadele ettik'

Konuşmasında "BTP'nin rejim değişikliğinin önüne geçmek için her aşamada türlü türlü ayak oyunlarıyla karşılaşmasına rağmen bunları görmezden gelerek nasıl mücadele ettiğini anlatmak açısından bu detayları anlatıyorum" diyen BTP Genel Başkan Yardımcısı Önder, "Sayın Hasan Ekinci ile Sayın Bülent Tezcan'ın görüşmesinde, BTP'ye CHP listelerinden yer verme' formülü üzerinde anlaşıldı. Tezcan, 'genel başkanımızla da görüşeyim birkaç güne size dönüş yapacağız' dedi. Bu sözün üzerinden 20 gün geçti ama bir dönüş olmadı. Biz bu birlikteliğin olmaması için birilerinin uğraştığını gördük, ama Türkiye'yi federatif yapıya götürecek rejim değişikliğinin önüne geçilebilmesi için bu ittifakı gerçekleşmesi için tüm gayreti gösterdik. Bu süreçte birçok CHPli yöneticiyle görüştük. Biz de, 'madem Kılıçdaroğlu ve onun görevlendirdiği Bülent Tezcan bize dönüş yapmıyor, biz yine geri adım atmayalım CHP içinde millet adına, vatan adına adım atacak insanlar muhakkak vardır, tek tek o insanlara ulaşalım ve bu işi aşalım' dedik ve 25-30 isimle görüştük ve aslında derdimizin ne olduğunu anlattık. İşlerini kolaylaştırmak için de, 'sadece genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ı seçilecek, yakışır bir yere koyun' dedik. Biz başkalarının dediği gibi 5 tane, 10 tane istiyoruz, grup kuracağız' demedik. Listeler açıklandı BBP'nin AKP içinde 18 adayı var. BBP'nin oyu BTP'den daha fazla değil. Biz milletvekili pazarlığında uzlaşamadık değil. Biz pazarlık yapmasını bilmiyor muyuz? Bunu şunun için yaptık; bu ittifak sürecinde bize karşı 'siz de şunu yapmadınız' demesinler diye. Her türlü nezaketsizliğe, yanlışlara, kapıların yüzümüze kapanmasına rağmen biz Türkiye için, ülkenin geleceği için, kritik bir eşikten geçtiğimizi gördüğümüz için, 'sonuna kadar her türlü fedakârlığı yapan taraf olmamız lazım' diyerek bu kolaylığı sağladık" dedi.

'7 milletvekili kazandıracaktık'

"Biz toplumdaki etkinliğimizin farkındayız. Seçmene ulaşmada farklı medya imkanlarına sahip olduğumuzun da bilincindeyiz" diyen BTP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder, "Prof. Dr. Haydar Baş'ın Ehl-i Beyt fikirlerinin ve Hoş Geldin Atatürk kitabının toplumda nasıl karşılık bulduğunu, oluşturacağı sinerjinin hangi sayıda milletvekiline dönüşeceğinin de farkındayız. Biz bir simülasyon yaptırdık. En son seçimde aldığımız yüz bin oyla bu ittifakın içinde yer aldığımızda CHP 3 ile 7 arasında milletvekili çıkarıyordu. Oluşturacağı sinerjiyi söylemiyorum bile. Biz bu 100 bin oyu da her türlü karartmaya ve sandıklarda çalınan oylarımıza rağmen aldık. Biz 1 tane istiyoruz ama onlara 7 tane milletvekilliği kazandırıyoruz. Şimdi Türkiye'de bu ittifakları dindarlar bir tarafa, dinsizler bir tarafa diye tanımlıyorlar. Bu kötü imajın kırılmasının oluşturacağı etki vs. Bütün bunlarla bu çok daha fazla milletvekili demek. CHP bütün bunları reddetti" dedi.

'BTP Türkiye için fedakârlık yaptı'

BTP olarak Türkiye'nin bekası için gereken tüm fedakârlıkları yaptıklarını ifade eden Önder, CHP'nin tavrından çıkan sonucu da şu şekilde anlattı: "Bugün AKP'nin başını çektiği Cumhur ittifakı yüzde 40 seviyelerinde. Kaybetmenin eşiğindeler. CHP ise oluşan Millet İttifakını genişletmek yerine dağıtmayı, hatta parti içinde bile ağırlığı olan insanları özellikle ulusalcı olanları, Abdullah Gül'ün aday olmasını istemeyenleri, milli, Atatürkçü çizgide olanları tırpanladı. Adeta dışarıdan hiç oy almayalım, hatta CHP'nin oylarını bile almayalım dercesine hareket etti. Bu rejim değişsin demek. Bu Cumhur İttifakı kazansın demek. İktidar ne yapıyorsa muhalefetin aynı amaca hizmet etmesi demek."

 'Bu tiyatronun parçası olmayacağız'

Avukat Lütfullah Önder kritik sürece ilişkin değerlendirmesini şu dikkat çekici sözlerle tamamladı: "Böyle bir ortamda seçim tiyatro. İki tane ittifak çatısı oluşturuyorsun. İttifakın bir tanesinin yapmak istediği şeyi karşıda görünenler de manipüle ederek, dağıtarak ve daraltarak karşı tarafın elini güçlendiriyorsa, o tarafın kazanması için zemin oluşturuyorsa aynı amaca hizmet ediyor demektir. Zaten biraz daha derinleştirdiğinde aralarında bazı kirli ilişkiler ortaya çıkıyor. Burada CHP kazanmıyor, Türkiye kazanmıyor. Peki, kim kazanıyor ki böyle bir sonuç ortaya çıkıyor? Seçime giren partilerden ikisi baş çekiyor onun dışındakiler de figüran durumunda. Bir senaryo hazırlanmış bu senaryoya birilerine iyi polis denmiş birilerine kötü polis denmiş. Birilerine sen şunu, sen bunu savunacaksın denmiş. Bir senaryoda herkes rolünü oynuyor. Biz BTP olarak böyle bir tiyatroda yer almayacağız dedik. Rejimin değiştirilmesi anlamına gelen böyle bir yanlışta, bu işin suç ortağı olmayacağız dedik. 16 yıldır bütün seçimlere katılan bir siyasi parti olarak BTP, aday listelerini YSK'nın önüne götürdükten sonra onları teslim etmiyor ve seçime katılmama yazısını YSK'ya veriyor. Bunu milletimizin iyi değerlendirmesi lazım."
Erdoğan'ı Fatih Erbakan üzerinden eleştirdi
'Dün öptüğü yüze bugün tükürenden...'
Bayraktar'dan kayıp 9 işçi hakkında açıklama
'Hedefimiz bayrama kalmadan bulmak'
Para sayma görüntüsü hakkında konuştu
'Adeta 'dejavu' yaşıyoruz'
Geçim anketi sonuçları açıklandı
"GEÇİNEMİYORUZ"
"Akıllı tarım uygulamalarıyla verimi 40'a katlayacağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
İsrail duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattı
Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti
AB'den fanatik Yahudilere yaptırım kararı
İsrailli bakandan 'genişletme' çağrısı
'Açılış' adı altındaki mitingler Meclis gündeminde
Maliyeti ne kadar?
Geçen hafta alan kaybetti
Bitcoin'de sert düşüş başladı
Davul çalan kendini başka ilçede buluyor
Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor
Yüklü miktarda para ve külçe altınla yakalandı
FETÖ'den aranıyordu
İhracat azalıyor, ithalat katlanıyor
Sorun derinleşiyor, atölyeler kapanıyor
'Önce Atamızdan sonra Türk halkından özür dilesin'
Aytekin Şef'ten AKP'li başkana çağrı
Bir ayda 145 bin 480 emekli maaşı harcandı
Emekliye cefa, Saray'a sefa!
Erdoğan'ı Fatih Erbakan üzerinden eleştirdi
'Dün öptüğü yüze bugün tükürenden...'
Bayraktar'dan kayıp 9 işçi hakkında açıklama
'Hedefimiz bayrama kalmadan bulmak'
Para sayma görüntüsü hakkında konuştu
'Adeta 'dejavu' yaşıyoruz'
Geçim anketi sonuçları açıklandı
"GEÇİNEMİYORUZ"
"Akıllı tarım uygulamalarıyla verimi 40'a katlayacağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
İsrail duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattı
Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti
AB'den fanatik Yahudilere yaptırım kararı
İsrailli bakandan 'genişletme' çağrısı
'Açılış' adı altındaki mitingler Meclis gündeminde
Maliyeti ne kadar?
Geçen hafta alan kaybetti
Bitcoin'de sert düşüş başladı
Davul çalan kendini başka ilçede buluyor
Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor
Yüklü miktarda para ve külçe altınla yakalandı
FETÖ'den aranıyordu
İhracat azalıyor, ithalat katlanıyor
Sorun derinleşiyor, atölyeler kapanıyor
'Önce Atamızdan sonra Türk halkından özür dilesin'
Aytekin Şef'ten AKP'li başkana çağrı
Bir ayda 145 bin 480 emekli maaşı harcandı
Emekliye cefa, Saray'a sefa!

Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

Hakkari-Çukurca kara yolu, Depin mevkisinde düşen çığlar nedeniyle kapandı.
19.03.2024 15:35:00 / Güncelleme: 19.03.2024 15:39:55
Anadolu Ajansı
Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı
Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

İki günden bu yana karla karışık yağmurun etkili olduğu Hakkari'de, Depin mevkisindeki tünelin yakınında sabah saatlerinde çığ düştü.

Bunun üzerine bölgeye yönlendirilen Karayolları, İl Özel İdaresi ve Hakkari Belediyesi ekipleri, yola düşen kar yığınını temizlemek için çalışma başlattı.

Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri, bölgede önlem aldı, AFAD görevlileri de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bulundu.

Yaklaşık 10 metrelik kar yığınının bulunduğu yolun iki tarafında da çok sayıda aracın beklediği görüldü.

Muş'tan gelen yakıt tankeri sürücüsü Kadri Gündüz, sabah erken saatlerde bölgeye ulaştığını ve çığ nedeniyle yolda beklemek zorunda kaldığını belirtti.

Çalışmaların yürütüldüğü bölgede yeni çığlar meydana geldi

Yoldaki kar yığınını 6 saatte temizleyen ekiplerin çalışmasından kısa süre sonra 500 metre ilerideki kar tünelinin üzerine çığ düştü.

Çığın temizlenmesi için çalışma başlatan ekipler, tünelin içinde biriken kar yığınını iş makineleriyle 200 metre taşıyarak dışarıya çıkardı.

Bölgede çalışmaların yürütüldüğü sırada, ilk çığın düştüğü noktaya küçük çaplı bir çığ daha düştü.

Çığın düşme anının görüntülendiği bölgede ekipler, iki çığ arasında yolu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Tır sürücüsü Yaver Alpahan, AA muhabirine, Türkmenistan'dan geldiğini ve Şırnak üzerinden Mardin'e gitmeye çalıştığını söyledi.

Alpahan, çığların düşmesi nedeniyle yolda beklediklerini dile getirdi. 

Türkiye’de geçim şartları halka soruldu

NG Araştırma halkın bakış açısından geçim şartlarını değerlendiren bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. 20 Şubat-11 Mart 2024 tarihleri arasında 18 yaş üzeri 1737 kişinin katılımıyla Türkiye genelinde yapılan kamuoyu araştırmasının ilginç sonuçları var
19.03.2024 15:24:00 / Güncelleme: 19.03.2024 15:31:22
Haber Merkezi
Türkiye’de geçim şartları halka soruldu
Türkiye’de geçim şartları halka soruldu
Son zamanlarda ardı ardına gelen zamlar ve zorlaşan hayat şartları birçoğumuzun gündeminde. Hemen her kesimden insanı etkileyen bu zamlar çok konuşulup tartışılıyor. Peki, yapılan zamlar halkın bakış açısından hayatı nasıl etkiledi? Alım gücü ne durumda? Ekonomik durumumuzdan ne kadar memnunuz? NG Araştırma bu soruların cevaplarını öğrenmek için 20 Şubat-11 Mart 2024 tarihleri arasında, benderimki.com aracılığıyla 18 yaş üzeri Türkiye geneli 1737 kişinin katıldığı bir kamuoyu araştırması yaptı. Yapılan araştırmaya katılanların çalışma durumları şu şekilde:

Aktif Çalışan: Yüzde 48

İşsiz: Yüzde 16

Ev Hanımı: Yüzde 14

Emekli (Çalışmayan): Yüzde 11

Öğrenci: Yüzde 6

Emekli (Çalışmaya devam eden): Yüzde 5


Emekliler geçinebiliyor mu?


2024 yılında emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zam emeklilerin beklentisini karşıladı mı?

Emeklilerin yüzde 86'sı, yapılan zammın beklediğinden az olduğunu belirtti. Katılımcılar arasındaki her 2 emekliden 1'inin emekli maaşı dışında başka bir geliri bulunuyor. Ek gelire de gerçekten ihtiyaçları olduğunu belirttiler. Çünkü ek geliri olan her 10 emekliden 9'u sadece emekli maaşıyla geçinemeyeceğini söylüyor. Emekli maaşı dışında ek geliri olmayanların yüzde 70'i ise geçinemediğini belirtti. 2001 yılında asgari ücretin 1,6 katı olan en düşük emekli maaşı, 22 yıl sonra net asgari ücretin 0,6 katına düştü.


Asgari ücrete gelen zam yeterli mi?


Asgari ücrete yapılan yüzde 49 oranındaki zam çok konuşuldu. Peki, bu zam asgari ücretlinin rahat bir nefes almasını sağladı mı?

Her 10 kişiden 6'sı yapılan zammın beklediğinden az olduğunu belirtirken, 3'ü ise beklediği oranda bir zam olduğunu belirtti.


Asgari ücretle kaç kişi geçinebilir?


Geçim şartlarını daha iyi anlayabilmek için katılımcılara, kirada yaşayan ve tüm geliri asgari ücret olan kaç kişilik bir ailenin borçlanmadan temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği soruldu.

Katılımcıların yüzde 37'si asgari ücretle bir kişinin dahi temel ihtiyaçlarını karşılayamayacağını düşünüyor. Yüzde 26'sı 1 kişi derken, 2 kişi diyenlerin oranı yüzde 16. 4 kişilik bir ailenin geçinebileceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 7. Ayrıca 5 veya daha fazla kişinin geçinebileceğini belirtenlerin toplam oranı ise yüzde 4. Yaklaşık olarak oranladığımızda her 3 kişiden 1'i, tek kişinin bile asgari maaşla geçinemeyeceğini belirtti. Her 3 kişiden 2'si ise iki kişinin geçinemeyeceğini yani yeni bir hanede yeni bir aile kurulamayacağını belirtti.


Zamlar yaşamı nasıl etkiledi?


Son zamanlarda gelen zamların geçim şartları üzerindeki etkileri sorulduğunda gelen yanıtlar oldukça dikkat çekici.

Ev kiralarındaki artış katılımcıların yüzde 68'ini olumsuz yönde etkilerken, faturalardaki (elektrik, doğalgaz, su) artış ise katılımcıların yüzde 88'ini olumsuz yönde etkiledi. Fiyat artışlarından olumsuz etkilenmeyen oldukça azınlık bir kesim var. Benzin fiyatlarındaki artıştan olumsuz yönde etkilenenlerin oranı ise yüzde 87. Ayrıca, katılımcıların yüzde 92'si gıda ürünlerindeki artıştan olumsuz yönde etkilendiklerini belirtti.


Ev kiralarındaki artışın etkileri neler?


Kirada yaşayan katılımcılara, oturdukları evin kirası ile ilgili görüşleri soruldu.

Yaklaşık olarak her 3 kiracıdan 2'si ev kirasının beklediğinden çok fazla olduğunu belirtirken, beklediğim gibi diyenlerin oranı ise her 4 kişiden 1'i oldu. Kirada oturuyorum diyenlerin Türkiye genelinde ödediği aylık kira tutarının ortalaması 8.737 TL. Bu veriyi detaylı incelediğimizde İstanbul, Ankara ve İzmir aylık kira ortalaması ise 14.321 TL olarak dikkat çekti.

Ev sahibi olmayanlara, 'Oturduğun ev senin olsa sen evini ne kadara kiraya verirdin?' diye sorduğumuzda ise gelen yanıtların ortalaması 5.711 TL.


Akaryakıt zamları sürücüleri nasıl etkiliyor?


Akaryakıta zamlar gelmeye devam ediyor. Peki, bu durum araba kullanma alışkanlığınızı değiştirdi mi?

Arabası olan her 10 kişiden 8'i son zamlardan sonra araç kullanım sıklığını azalttığını belirtti. Arabası olmayan kişilere ise araba almama sebebini sorduğumuzda gelen yanıtlar yine ekonomik sorunları işaret ediyor. Katılımcıların yüzde 41'i kişisel ekonomik durumunun kötü olmasını sebep gösterirken, yüzde 39'u ise araba fiyatlarının çok yüksek olmasından kaynaklandığını belirtti.


Birikim yapabiliyor muyuz?


Birçok kişi gelecek için birikim yapmanın önemli olduğunu düşünür ve bunun için çaba gösteririz. Peki, gerçekten birikim yapabiliyor musunuz?

Her 10 kişiden 8'i birikim yapamadığını belirtirken, 2'si ise düzenli olarak birikim yapabiliyor.


Aylık gelir, giderleri karşılıyor mu?


Zamlar, enflasyon derken Türkiye'de ailelerin aylık geliri, temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor mu?

Aylık gelirinin, temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyenlerin oranı yaklaşık olarak her 2 kişiden 1'i.

Zeytinburnu'nda 12 katlı iş merkezinde yangın çıktı

İstanbul Zeytinburnu'nda 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

19.03.2024 12:32:00 / Güncelleme: 19.03.2024 13:13:54
AA
Zeytinburnu'nda 12 katlı iş merkezinde yangın çıktı
Zeytinburnu'nda 12 katlı iş merkezinde yangın çıktı

Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında bulunan ilaç firmasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Ufak çaplı patlamaların yaşandığı olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Binada bulunanlar dışarı çıkarken itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Ekiplerin çalışmasıyla söndürülen yangın nedeniyle iş yerinde hasar oluştu.

Yangın sırasında hafif yaralanan bir kişi, ambulansla hastaneye götürüldü.

Gazetecilere açıklama yapan Can Önder, yangın sırasında iş merkezinde olduğunu, ilk etapta patlama yaşandığını ve herkesin dışarı çıktığını söyledi.

MİT'ten terör örgütü PKK/KCK'ya nokta operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu" Rojda Bilen'i Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi

19.03.2024 12:28:00 / Güncelleme: 19.03.2024 12:32:10
AA
MİT'ten terör örgütü PKK/KCK'ya nokta operasyon
MİT'ten terör örgütü PKK/KCK'ya nokta operasyon

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT, "Bişeng Brüsk" kod adlı Bilen'in Süleymaniye kırsalındaki Pencevin ilçesinde bulunduğunu tespit etti.

Terörist Bilen, MİT'in operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirildi.

Örgüte 2011'de yılında katılan Bilen'in, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan arandığı ve İçişleri Bakanlığı "terör arananlar" listesinde mavi kategoride yer aldığı bildirildi. 

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.