logo
28 MART 2024

Tarımda sınırlamaya son

22.08.2002 00:00:00
Bağımsız Türkiye Partisi Trabzon'un ardından Akçaabat'ta da bir miting düzenledi. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bağrından çıktığı Akçaabat'ın Akcamii meydanını dolduran, balkonlardan, camlardan kendini izleyen onbinlerce hemşehrisine hitap etti. Kendini, "Sarıkaş mahallesinden eski adıyla Ali Başoğullarından, Kibarlardan, Çarıkçı Rasim'in torunu Hasan'ın oğlu Haydar Baş" olarak tanıtan ve hemşehrileriyle bu muhteşem buluşmasını, Cenab-ı Hakk'ın lütfuyla, ülkemizin sivil ve askeriyle, devleti ve milletiyle tek bilek-tek yürek olmasının işareti, alameti ve ilk adımı olarak niteleyen Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye'yi hiç kimsenin tahmin etmediği kadar kısa süre içinde lider ülke yapacak, işsizliğe, aşsızlığa, açlığa son verecek projelerini anlattı.

Tütünde tahdite son verilecek

Prof. Dr. Haydar Baş, herkesi kapsayan, mezardakileri dahi dışarda bırakmayan projelerini anlatmaya tarımdan başladı. IMF'nin dayatmasıyla getirilen tütüne tahdit(sınırlama) yasasını rafa kaldıracaklarını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle devam etti:

"Akçaabatlım! İstediğin kadar tütün dikeceksin. Dikmeden 6 ay evvel devlet babanıın kapısına geleceksin. %50 avans alacaksın. Geri kalanı da tütün satışını yaptığın günün akşamı elinde-cebinde bulacaksın. Sadece tütünde değil, fındıkta, çayda, tarım kesiminin tamamında %50 avans desteği geçerli olacak. Tarım kesimi her şartta devlet tarafından desteklenecek. Tarım, hayvancılık, madencilik v.s ürünlerine pazar bulunacak. Milletvekilleri ülke ülke, kıta kıta dolaşacaklar, ürünlere pazar arayacaklar. Tarım kesiminin borç faizleri sıfırlanacak. Ana borç ise, verilecek avans ile 5 yılda ödenecek. Hayvancılıkla uğraşanlara faizsiz kredi verilecek. Bizim bölgemizde büyük mandıralar kurulacak. Süt ve et mamulleri tesisleri hayata geçirilecek. Uzun vadeli faizsiz kredi uygulamamızdan balıkçılarımız, denizcilerimiz, nakliyecilerimiz, otobüs ve taksi taşımacıları, sanayicilerimiz, esnafımız, KOBİ'lerimiz, kısaca tüm üretecilerimiz de istifade edecek."

Şimdiye kadar görülmedik sosyal reformlar

Vergisiz bir Türkiye oluşturacaklarını, 100 milyarın altında geliri olan hiç kimseden vergi almayacaklarını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, reform niteliğindeki porjelerinin sosyal boyutundan şöyle bahsetti:

"Emekli maaşlarında kesintilere son verilecek. Böylece emeklinin maaşı ikiye katlanacak. Ev hanımlarına emekli olma hakkı temin edilecek. Kimsesiz yaşlılar dilenmekten kurtarılacak, kendilerine maaş bağlanacak. Lise mezunları imtihansız üniversiteye alınacak. Dershane kadroları ise lise, yüksekokul ve üniversitelere yerleştirilecek. Öğrencilere burs adedi ve miktarı arttırılacak. Gençlere uzun vadeli faizsiz evlenme kredisi verilecek. Evi olmayan vatandaşlarımıza 15-20 yılda kira öder gibi ödemek şartıyla faizsiz taksitlerle konut temin edilecek. Sırf bunun için imar ve Mesken Bakanlığı kurulacak. Cezaevlerindeki mahkumlar eğitilecek, meslek sahibi yapılacak. Çalıştırılarak ailelerinin nafakasına katkıları ve vicdan azabından kurtulmaları sağlanacak. Yeni doğan her çocuk için ailesine vasat bir memurun maaşının dörtte biri oranında maaş bağlanacak. Bu maaş reşit olmasına kadar çocuğun, ailesine, sonraki dönemler için de öğrenci bursu olarak devam edecek. Ayrıca doğumu teşvik için her aileye bir maaş miktarı ikramiye verilecek. Şehit ailelerinin ve çocuklarının her türlü barınma, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetleri devletimizin tam garantisi altında olacak. Mezardakiler de haklarını, yetiştireceğimiz hayırlı evlatlar ile alacak."

Özürlüler için Bakanlık

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, BTP iktidarında, cumhuriyet tarihinde ilk defa olmak üzere bir özürlüler bakanlığı kurulacağını söyleyerek, nüfusumuzun %10'una yaklaşan özürlü vatandaşlarımızla ilgili şu düzenlemelerin yapılacağını ifade etti: "Ailesinden başlamak üzere toplumun tüm kesimlerinde özürlü vatandaşlarımızın bizden biri oldukları bilinci geliştirilecek. Eğitimi mümkün olanların tamamına her türlü eğitim imkanı sağlanacak. Özürlülerimizin tüm çalışma ve işçilik hakları geliştirilecek.

Tedavi edilmesi veya eğitilmesi mümkün olmayan özürlü kardeşlerimiz devletin koruması ve garantisi altında olacak. çalışma imkanı olmayan, emek ve üretim kabiliyeti bulunmayan tüm özürlü vatandaşlarımız devletin garantisi altına alınacak."

Tüketici sınıfa vergi yok

Konuşmasını, "Bizim bu projelerimiz başkalarının elini öptüğü Avrupa'dan, Amerika'dan altın madalya aldı. Onlar benim elimi öptüler. Şimdi sıra Akçaabatlımın, Türk milletinin elini öptürmede" şeklinde sürdüren BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle dedi:

"Benim getireceğim iktisadi sistem Keynes'in, Adam Smith'in sistemlerini sıfıra çıkaracak, iflas ettirecektir. Bu sistemlerle dünyayı inim inim inletiyorlar. Biz ise bütün insanlığa hak, adalet ve eşitlik getireceğiz. Bağımsızlığı hediye edeceğiz. Benim iktisat teorimde iki ana sınıf var. Biri üreten, diğeri ise tüketen. Tüketen sınıf kesinlikle vergi vermeyecek. Çünkü zaten tüketmekle asıl vazifesini yapıyor. Üreten sınıf ise önceden bir ürettiğini, tükecinin cebi dolduğu için 10 satacak. Talep fazla olacak. Arz sahibi insan da üretimi arttıracak. Üreten çok kazandığı için vergi verirken, tüketen sıfır vergi verecek."

Projelerin kaynağı hazır

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bütün bunları yapmak için gerekli kaynağı şöyle açıkladı:

"Türkiye, dış ve iç dünyadan aldığı borçlara 55 katrilyon faiz ödüyor. Biz, iç ve dış borçlara son vereceğiz. 55 katrilyon kazanacağız. Hortumculardan da hortumladıkları 22 milyar doları (35 katrilyon)) söke söke alacağız. İkisinin toplamı 90 katrilyon eder. Bu para, emeklinin maaşına zamma, anneleri emekli etmeye, gençleri evlendirmeye yetmez mi? Bu para harcamakla bitmez."

"Ayrıca iktisat kuralıdır. Bir ülkenin, milli gelirinin %30'unun para olarak piyasada dolaşması şarttır. Dolaşmazsa işsizler ordusu çoğalır, millet açlığa mahkum kalır. Türkiye'de bu oran % 2'dir. Açığı yabancılardan aldığımız sendikasyon kredileri, IMF kredileri ile karşılıyoruz. Döviz giriyor, TL, piyasadan kovuluyor. TL kendi öz vatanında hakimiyetini kaybetmiş durumda. Böyle ülke olmaz. Ancak esir, müstemeleke ülkeler, efendilerinin paralarını kullanırlar. Biz, Avrupa'nın, Amerika'nın müstemlekesi durumuna düştük. Buna son vermeye var mısınız? Miletin cebinde hiçbirşey yok. Cebimiz delik. Onun için biz bu % 2'yi % 30'a tamamlayacağız. İşçinin, çiftçinin, memurun, avukatın, hakimin, emeklinin, hülasa 7'den 70'e herkesin cebine koyacağız. O zaman millet sıkıntıdan kurtulacak. Hergün döviz kurları artıyor. Milletin emeği-üretimi bedavaya gidiyor. Global sermayenin cebine giriyor. Onun için dalgalı kur sistemine son vereceğiz. Global sermaye sahiplerini iflas ettirip, Türk insanını kalkındırmaya, zengin etmeye var mısınız?"

Atatürk'ten sonra böyle proje görülmedi

Bir yerde konuşma yaptıktan sonra projelerinin A veya B partisi tarafından kopya edilip kendilerine mal edildiğini gördüğünü ancak bu projelerin sistem içinde bir bütünlük arzettiğini unutarak ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, "Bütün bu projelerin orjinali bendedir. İddia ediyorum ki, Mustafa Kemal Atatürk hariç, Cumhuriyet tarihinde, hiçbir siyasi idareci, bürokrat v.s bu kadar mükemmel bir proje ile milletinin karşısına çıkmamıştır. BTP iktidarında bu gerçeği göreceksiniz" dedi.

Meda üç maymunu oynuyor

Böyle reform niteliğinde projelerle milletin karşısına çıkan bir partinin medya organlarında hiç gündeme getirilmemesine de dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Baş, bu gözardı edişin BTP'nin geliyor oluşu gerçeğini değiştirmeyeceğini belirterek şöyle konuştu: "Basının bize yer vermemesine bakmayın. Çünkü onlar da bağımlı. Onları da bağımsızlığına biz kavuşturacağız. İşten atma korkusundan adam yazamıyor ki. Ama yerin kulağı vardır. Bilmiyorlar ki BTP; Türkiye'nin her yerinde patlama yapmak üzeredir. Bütün partiler, biraraya gelseler BTP'nin zekâtı etmezler. Halkımızın BTP'ye bu derece teveccühü, güveni var. Çünkü bütün partiler, "iş-aş bulamayız" diyerek milletimizin AB köleliliğine "evet" derken BTP; asıl maksadı bizi bölmek, parçalamak, haritadan silmek olan AB'ye "hayır" diyor. Ben, Avrupa Parlamentosu kararlarında olduğu gibi, Kıbrıs'ta, kendi öz topraklarında beni işgalci sayan, AB'ye nasıl "evet" diyebilirim?

Nasıl olur da Kıbrıs'ı, Ege'yi Yunanistan'a peşkeş çekmek isteyen, İstanbul suriçinde bir ortodoks din devleti öngören AB'ye "evet" diyebilirim? Tahdit yasalarını dayatarak çiftçimizin üretimine bile engel olan, bizi sömüren IMF'ye evet demek mümkün müdür? Onun için biz "AB ve IMF'ye hayır". "Bağımsız Türkiye'ye evet diyoruz".
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
'Gençler BTP’ye akın ediyor'
Zeytinburnu'nda BTP coşkusu
'Para sayma' soruşturmasında Muammer Keskin'in ifadesi
'Bağış karşılığı makbuz almadım'
Yargıtay Başkanı seçimi 31 Mart sonrasına kaldı
10. turda da sonuç çıkmadı
1 Nisan'da okullar tatil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
'Gençler BTP’ye akın ediyor'
Zeytinburnu'nda BTP coşkusu
'Para sayma' soruşturmasında Muammer Keskin'in ifadesi
'Bağış karşılığı makbuz almadım'
Yargıtay Başkanı seçimi 31 Mart sonrasına kaldı
10. turda da sonuç çıkmadı
1 Nisan'da okullar tatil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz

Geçmişte katlettiklerinin katliamlarına destek oluyorlar

 
 
İkinci Dünya Savaşı'nda yüzbinlerce Yahudiyi katleden Almanya, hızlı adımlarla 'siyonist ülke olma' yolunda ilerliyor. Gazze'de soykırım yapan İsrail'i açıkça desteklemekten geri kalmayan Berlin yönetimi, geçmişte soykırıma uğrattıkları Yahudilere bir bakıma "Bizden intikam almayın ancak kimi soykırıma tabi tutarsanız tutun, sizi destekleyeceğiz" mesajı vermiş oluyor. 
28.03.2024 17:58:00 / Güncelleme: 28.03.2024 18:06:02
AHMET TURAN YİĞİT
 Geçmişte katlettiklerinin katliamlarına destek oluyorlar
 Geçmişte katlettiklerinin katliamlarına destek oluyorlar


İkinci Dünya Savaşı'nda yüzbinlerce Yahudiyi katleden Almanya, hızlı adımlarla 'siyonist ülke olma' yolunda ilerliyor. Gazze'de soykırım yapan İsrail'i açıkça desteklemekten geri kalmayan Berlin yönetimi, geçmişte soykırıma uğrattıkları Yahudilere bir bakıma "Bizden intikam almayın ancak kimi soykırıma tabi tutarsanız tutun, sizi destekleyeceğiz" mesajı vermiş oluyor.


Siyonizm karşıtı örgüte baskı

Nitekim Almanya'da, siyonizm karşıtı "Orta Doğu'da Adil Barış İçin Yahudilerin Sesi - Jüdische Stimme für gerechten Frieden in Nahost" adlı Yahudi derneğin banka hesabı, üyelerin tam listesini ve adreslerini talep eden bankalar tarafından bloke edildi. Dernek, daha önce Berlin'de düzenlediği gösteride, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etmişti. Öte yandan Almanya'da vatandaşlığa geçişlerde yapılan testin, gelecekte İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili soruları da içereceği bildirildi.

Bakanın söyledikleri yenilir yutulur gibi değil

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yenilenmiş soru listesini önemli bir adım olarak gördüğünü belirterek, "Değerlerimizi paylaşmayan hiç kimse Alman pasaportu alamaz. Burada çok net bir kırmızı çizgi çizdik" ifadesini kullandı. Faeser, antisemitizm, ırkçılık ve diğer insanları aşağılama biçimlerinin Alman vatandaşlığına geçişte engel teşkil ettiğini belirtti. Almanya'nın Holokost'tan dolayı İsrail'i ve Yahudileri koruma konusunda özel sorumluluğu bulunduğunu dile getiren Faeser, "Bu sorumluluk bugünkü kimliğimizin bir parçasıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Okullar 1 Nisan'da tatil olacak mı?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okullar 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildi
28.03.2024 15:32:00 / Güncelleme: 28.03.2024 15:37:04
AA
Okullar 1 Nisan'da tatil olacak mı?
Okullar 1 Nisan'da tatil olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okullar 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelgede, eğitim kurumlarının, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, seçmenin oy kullanmasına imkan verecek şekilde hazırlanacağı belirtildi.

Genelgede, seçimlerin ardından Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi amacıyla 1 Nisan 2024 Pazartesi gününün tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan 1 Nisan günü yönetici ve öğretmenler, aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak. 

İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da "basın merkezi" kurulacak.
28.03.2024 12:38:00
Anadolu Ajansı
İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak
İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin Türkiye'nin yanı sıra uluslararası kamuoyunda da ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

Başkanlık tarafından kurulacak basın merkezleri ile ulusal ve uluslararası basın mensuplarının seçime ilişkin gelişmeleri sağlıklı ve hızlı şekilde takip etmelerine katkı sunulması amaçlanıyor.

Basın merkezleri gün boyunca, ulusal ve yerleşik uluslararası basın mensupları ile seçimleri izlemek üzere yurt dışından gelen uluslararası basın mensuplarının kullanımına açık olarak hizmet verecek.

Ankara ve İstanbul'da kurulacak basın merkezlerinde seçim sonuçlarına dair veriler, Anadolu Ajansı (AA) tarafından sağlanacak. Basın mensuplarına seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanının yanı sıra teknik altyapı, simultane tercüme ve canlı yayın imkanı sunulacak.

Gün boyunca akademisyenler, kanaat önderleri, kamu kurum temsilcileri tarafından da ziyaret edilecek basın merkezlerinde, ulusal ve uluslararası basın mensupları konuklarla röportajlar yapabilecek.

Öte yandan, basın merkezlerinde, Türkiye'nin geçmişten bugüne çok partili siyasi hayatı, demokrasi ve seçim tecrübeleri, seçim kampanyalarına ilişkin fotoğraf ve görüntüleri içeren "Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi" temalı sergi yer alacak.

Ankara'da Point Hotel'de, İstanbul'da The Marmara Taksim'de kurulacak basın merkezleri 31 Mart Pazar günü saat 14.00'ten itibaren basın mensuplarının hizmetine açık olacak. 

Akkuyu'da büyük eylem

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olan, Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde iş bıraktı
28.03.2024 10:11:00 / Güncelleme: 28.03.2024 10:15:27
İhlas Haber Ajansı
Akkuyu'da büyük eylem
Akkuyu'da büyük eylem
Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olan, Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde iş bıraktı.

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi.

Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.