Bu haber kez okundu.

Açıkta satılan süt tehlike saçıyor
Bugüne kadar yapılan araştırmalar, açık sütün sağlığı tehdit eden özelliklerini gözler önüne serse de ülkemizde halen yüksek oranda açık süt tüketiliyor.  ~|~



Süt her yaş döneminde sağlıklı bir gelişim ve sağlıklı bir hayat için büyük önem taşıyan bir besin maddesi. Aynı zamanda çok hassas olan bu gıda maddesinin hangi koşullarda tüketildiği sağlık açısından büyük önem taşıyor. Ülkemizde halen yüksek oranda tüketilen açık süt içinde çok sayıda zararlı mikroorganizma barındırıyor. Açık süte karşı mutlaka sağlıklı ambalajda süt tüketilmesinin teşvik edilmesi, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor.

Hacettepe Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen ve altı hafta süren bir saha araştırmasında, Ankara'nın 39 semtinden elde edilen 150 sokak sütü, 109 UHT süt ve 41 pastörize süt örneği üzerinde yapılan laboratuar analizlerinde halk sağlığı açısından şok edici sonuçlara ulaşıldı. Buna göre, uluslararası standartlarda, 1 mililitre sütte kabul edilebilir bakteri miktarı 5 bin iken, incelenen açık süt örneklerinde bu sayının 100 bine kadar yükseldiği ortaya çıktı. İçindeki zararlı mikroorganizmalardan arındırılması amacıyla uzun süre kaynatılan süt ise besin değerini yüzde 60 100'e varan oranlarda kaybediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100