Bayramda tatlı seçimine dikkat
Kurban Bayramı sofraları konusunda diyetisyenler önemli uyarılarda bulunuyorlar. Diyetisyenlerin uyarıları şöyle: Yemeğe ana yemek olan et yemekleriyle değil düşük enerji yoğunluğuna sahip bir çorba ile başlanmalıdır. Çorba, açlık merkezini baskıladığını ve daha iyi doyum sağlar. Midenin çeperini sıcak bir dalga ile kaplayarak mideyi sonradan gelecek yiyeceklerin sindirimine hazırlar. Böylece daha az et yahniye ihtiyaç duyar, daha iyi sindirirsiniz.
Et ve et ürünleri, şarküteri ürünleri ve sakatatlar kolesterol seviyeleri yükske bireyler için sıklığı azaltılarak tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Sakatat çorbası içilecekse zararı azaltmak için yanında E, C ve A vitamininden zengin bir salata tüketilmelidir.
Keyifli bayram ziyaretleri sırasında hazırlanan sofralar, tatlı ve şekerler iştah kabartıcıdır. İkramlar arasında eleme yapın, sağlıklı olanları tercih edin. Kan şekerinizi dengede tutmak için sağlıklı ara iki kuru kayısı + 5 badem/fındık veya 1 bardak ayran + kepekli galeta veya 1 elma + 2 ceviz gibi pratik seçeneklerle ara öğününüzü yaptıktan sonra evden çıkılmalıdır.