17 Ağustos 2006 Perşembe 00:00
154 Okunma
Bir yudum sağlık / Alıç
10 metreye kadar yükselebilen, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçtır. Meyveleri 610 mm çapında, 13 tohumlu, esmerkırmızı veya kırmızı renklidir. ~|~


Hafif ekşimsi lezzetli meyveleri yenilmektedir. Alıç ağacının yaprak, çiçek ve meyveleri çok eskiden beri özellikle kalp destekleyici ve kalpdamar sistemi fonksiyonlarını normalize etmek için kullanılmaktadır.

FAYDASI
Araştırmacılar, alıçın kalp ve beyne olan kan akışını ve  kalbin kasılma gücünü  artırdığını, kalbi düzensiz atışlara (kalp ritm bozukluğu) karşı koruduğunu ve kan basıncını (tansiyon) dengelediğini göstermişlerdir. Alıç koroner damarlardaki daralmalar sonucu oksijen yetersizliğine karşı kalbin korunmasına yardımcı olur. Kalbe oksijen ve kan akışının artmasına yardımcı olur, kan damarlarının çeperlerini güçlendirir ve vücudun diğer bölgelerine olan kan akışını da düzenler. Alıç içerisindeki bileşiklerin kolesterolü ve damarlardaki plaket oluşumunu da azalttığı saptanmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100