Bu haber kez okundu.

Bir Yudum Sağlık/ Ebegümeci
Mayıs?temmuz döneminde yaprak ve çiçekler (çiçekler sapsız) toplanır ve özenle gölgede kurutulur. ~|~

FAYDASI

Ebegümeci öncelikle sebze olarak bilinir ve kullanılır. Ispanak gibi pişirilen ebegümeci yemeği bekletilmeden yenildiğinde kabızlığa karşı çok yararlıdır. Tedavide ise aynı hatmi gibi kullanılır. İçten çay içimi, dıştan gargara, çalkalama ve taze bitki lapası biçiminde kullanılır. Bitki öncelikle, iltihaplı veya tahriş olmuş mukozanın tedavisinde kullanılır. Bitki çayı kabızlığa karşı da kullanılmalıdır. İçten kullanıldığında öncelikle, mide mukoza iltihabı, mide ülseri, üst solunum yolları iltihabı ve bronşit gibi hastalıklarda çok rahatlatıcıdır. Bademcik iltihabı, ağız kuruluğu ve ses kısıklığına karşı da, bitki çayı gargaralar eşliğinde içilmelidir. Kaşınan ve yanan deri alerjilerinde yapılan ebegümeci çayı yıkamaları çok rahatlatıcıdır. Kırıklardan veya damar iltihaplarından kaynaklanan yaraların, çıbanların, şiş ayak ve ellerin tedavisinde banyo katkısı olarak kullanılmalıdır. Öksürük, boğmaca ve astıma karşı, ebegümeci (yaprak?çiçek), çuhaçiçeği kökü ve mayıs papatyası eşit karışımının çayı balla tatlandırılarak günde 3?4 bardak içilebilir.
Anahtar Kelimeler:
yudum sağlık ebegümeci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100