28 Ekim 2006 Cumartesi 00:00
350 Okunma
Bir yudum sağlık /  Lahana

Bileşiminde % 92 su, mineraller, vitaminler, nişasta, biraz acı madde, hardal yağı glikozu ve organik asitler; en önemlisi, antiulkus faktör olarak bilinen U vitamini olarak adlandırılan etken maddeler vardır.

~|~  

FAYDASI
Lahananın mide ve onikiparmakbağırsağı ülseri tedavisinde çok etkili olduğu, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Lahananın başlıca etken maddelerinden biri de laktik asittir. Bağırsaklardaki yararlı bakterilere sağlıklı bir yaşam ortamı hazırlanmasında bu maddenin çok önemli işlevleri vardır. Genelde, çiğ lahananın salata biçiminde bolca tüketilmesi de bu açıdan büyük yararlar sağlayacaktır. Özellikle, antibiyotikler gibi yapay ilaçlar kullanımı sonucu olarak bağırsak dengesi yitirildiğinde lahana tüketimine ağırlık vermek yararlı olacaktır. Bolca lahana salatası yenerek veya özsuyu içilerek, ergenlik sivilceleri, bronşiyal nezleye, bağırsak tembelliğine ve hatta romatizmal rahatsızlıklara; mide yanması ve mide ağrıları, ince ve kalın bağırsak iltihaplarına karşı da olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100