Bu haber kez okundu.

‘Bu yağı yanınızdan ayırmayın’

Son zamanların yeni gözdesi Hindistan cevizi yağının, gözde olmayı hak eden bir yağ olduğunu belirten Sevil Gülsoy, herkesin elinin altında mutlaka bulunması gereken, günlük hayatta pratik çözümler sunan bir yağ olduğunu açıkladı. Hindistan cevizi yağının mevsiminde toplanan olgun Hindistan cevizlerinden tamamen fiziksel yöntemlerle, ısıl işlem uygulanmadan, soğuk proses yöntemiyle elde edilmesi gerektiğinin altını çizen Gülsoy, “Bu şekilde üretilen Hindistan cevizi yağı sıcaklık görmediği için vitamin, yağ asitleri ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Normal şartlarda katı olan yağ sıcaklık 24,5 üzerine çıktığında sıvılaşır. Dünyada kullanımı oldukça yaygın olan Hindistan cevizi yağı ile gençlik, güzellik ve sağlığı keşfetmenin yoludur” dedi.

Her banyodan sonra Hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, “Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip Hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir. Vücut çatlakları için özellikle de dirsek, topuk ve karın çatlaklarının giderilmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Her gün masaj yaparak uygulanabilir” ifadelerini kullandı.

Gülsoy; tırnaklar zayıf ve çabuk kırılıyorsa, her gece yatmadan önce bir miktar Hindistan cevizi yağını tırnaklara ve çevresine sürüldüğünde kısa zamanda tırnakların güçlendiğini görülebileceğini bildirerek, “Hindistan cevizi zengin içeriği ile saçların beslenmesine, sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç diplerine ve saç uçlarına Hindistan cevizi yağını uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra doğal içerikli bir şampuanla saçınızı yıkayın. Haftada 1 uygulayın, saçlarınız sağlıkla parlasın. Bir ipucu daha saçınıza yağ uyguladığınızda arınmadığından şikâyet ediyorsanız önce saçınızı az su ile köpürtün. Sonra durulayın. Saçınıza bakım yaptığınızda önce bol su dökerseniz saçınızın arınmasını zorlaştırabilirsiniz” dedi.

Yemek sektöründe de bol miktarda Hindistan cevizi yağının kullanıldığını belirten Gülsoy, sözlerini şöyle tamamladı: “Pasta hamuruna, salatalara katacağınız Hindistan cevizi yağı ile harikalar tatlar yakalayabilirsiniz. Sıvı halde salatalara, katı halde tereyağı yerine kullanılabilir. Ayrıca, Hindistan cevizi kabuklarını bitkilerinizin toprağına ekleyin. Bitkilerinizin daha çabuk büyüdüğünü ve veriminin daha çok arttığını göreceksiniz.”

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100