Bu haber kez okundu.

Çiğ sarımsak yemekten kaçının
Özellikle bağırsak hastalıklarında, parazitlere karşı, solunum hastalıklarında, deri hastalıkları, yaraların iyileştirilmesinde ve yaşlılığa karşı sarımsağın kullanıldığına dikkat çeken uzmanlar, şöyle dedi: ~|~



"Sarımsağın faydaları arasında kalp damar hastalıkları, kanseri engellemesi, immün bağışıklık sistemin uyarılması, radyasyona, strese karşı koruması, vb. çalışmalarda gösterilmiştir. Çiğ sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşikleri bu ayrıştırma ile yok edilebilmektedir. Bazı kültürlerde bu ayrıştırma için sarımsak ıslatılmakta veya süt ile ayrıştırılmaktadır. Sarımsağın birçok istenmeyen yan etkisi, fazla miktardaki yağda erir organosülfur içeriğinden kaynaklanmaktadır. Ülkemizde çok sık tüketilen sarımsağı maalesef genellikle çiğ yediğimizde yarardan çok zarar görmekteyiz, çiğ tüketim sarımsaktan faydalanmamazı engellemektedir". Uzmanlar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş etmektedir".

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100