Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Azeri pilavı

Malzemeler

~|~

? 4 yk. margarin,
? 250 gr. kuzu kuşbaşı
? 2 ad. kuru soğan, 3 yk. kuru üzüm
? 4 ad. kayısı, 2 ad. havuç
? 2 yk. dolmalık fıstık, ½ demet dereotu
? 4 ad. taze soğan, 2 sb. pirinç, 3 sb. su,
? Tuz, karabiber.
 
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın. Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın.Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın. Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın. Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın. İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun. Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz?karabiberi koyup karıştırın. En son olarak içine kıyılmış taze soğanı?dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler:
damak tadı azeri pilavı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100