Bu haber kez okundu.

Damak Tadı / Baharatlı Bonfile

Malzemeler

~|~

? 500 gr bonfile
? 4 yemek kaşığı sıvı yağ
? 1 adet kuru soğan
? 3 diş sarımsak
? 2 adet domates
? 2 su bardağı et suyu
? 1 tatlı kaşığı zerdeçal
? 1 tatlı kaşığı biberiye
? 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
? Tuz, karabiber  


HAZIRLANIŞI
Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz. Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın. Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice, etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun. Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın. En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100