Malzemeler
? 1 adet mezgit balığının başı, kemikleri ve 100 gr eti, 1 adet kuru soğan, 2 yk. zeytinyağı, 2 yk. un, 3 diş sarmısak, 400 gr domates, 1 tk. kekik, 1/2 adet limon, 1/2 demet maydanoz, 1 adet defne yaprağı, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞIBalık kemiklerini yıkayın. Maydanozu ayıklayıp yarısını iri iri, yarısını ince ince kıyın. Soğanı soyup dörde bölün. Balık kemiklerini ve etini, 5 sb. su, 1 adet defne yaprağı, soğan, iri kıyılmış maydanoz, kekik ve bir tutam tuzla birlikte tencereye koyup 20 dk.haşlayın. Balık suyunun üzerinde oluşacak köpükleri delikli kepçeyle alın. Pişme süresinin sonunda balık suyunu bir kaba süzüp aldıktan sonra, pişirdiğiniz balık etini elinizle küçük parçalara ayırın. Balık kemiğinde ve kafasında kalan etleri de unutmayın. Domatesleri soyup dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı soyup ince ince kıyın. Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Unu ilave edin ve 3 dk. pembeleştirin. Sarımsağı katıp şöyle bir çevirin. Balık suyunu azar azar akıtarak ve yumurta çırpma teliyle sürekli karıştırarak eklemeye başlayın. Ufaladığınız balık etlerini ve domatesi de ilave edip, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 15 dk.pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.