06 Ekim 2006 Cuma 00:00
306 Okunma
Damak Tadı/ Balık pilakisi
Malzemeler ~|~



? 1 kg istediğiniz cins balık
   (temizlenmiş; küçükse bütün
    bırakılmış, büyükse parçalara
    ayrılmış)
? 2-3 adet patates
? 1 çay bardağı zeytinyağı
? 2 adet havuç
? 1 adet küçük kereviz
? 4 diş sarmısak
? 2 adet limon
? 1 adet maydanoz
? Tuz , karabiber
? 2-3 adet soğan  

Hazırlanışı

Soğanları piyaz doğrayın. Zeytinyağında kızartmadan kavurun. 2 su bardağı su ilave edip, kaynatın. Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin. Tekrar ateşe koyun. Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin. Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin. İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100