27 Mayıs 2007 Pazar 00:00
116 Okunma
Damak Tadı/ Balıklı makarna
Malzemeler ~|~



? 500 gr fettucine makarna
? 1 demet roka
? 1 kırmızı soğan
? Yarım demet dereotu
? 1 çorba kaşığı hardal
? 2 çorba kaşığı limon suyu
? 1 çorba kaşığı kapari
? 4 çorba kaşığı zeytinyağı
? 8 dilim somon füme
? 15?20 siyah zeytin
? Kırmızı pulbiber
? Tuz,
 
HAZIRLANIŞI
Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın. Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın. Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın. Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın. Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100