15 Ocak 2007 Pazartesi 00:00
202 Okunma
Damak Tadı/ Balkabağı pastası
Malzemeler ~|~



? Yarım kg. soyulmuş
    balkabağı
? Yarım su bardağı toz şeker
? 1 çay bardağı pekmez
? 1 çay bardağı süt
? 1 adet hazır pasta keki
? 1 paket beyaz çikolata
? 1 su bardağı ceviz
 
HAZIRLANIŞI
Kabakları doğrayıp üzerine şeker ve 3?4 yemek kaşığı su ilave edip iyice pişirin. Piştikten sonra sıcakken blenderle püre haline getirin. Sütü ve pekmezi karıştırıp pasta kekinin her iki parçasını ıslatın. Kabak püresini her iki tarafa sürerek üzerine dövülmüş ceviz serpip üst üste kapatın. Üzerine kalan kabak püresini döküp sıvayın. Çikolatayı benmari usulü eritip, pastanın üzerine gezdirin. Yarım ceviz parçaları ile süsleyip, biraz dolapta dinlendirin. 1?2 saat sonra servise sunun.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100