Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Ballı tatlı

Malzemeler

~|~



? 3 adet yumurta
? 1,5 su bardağı un
? 1 çay kaşığı karbonat
? 1 paket vanilya
? 2 çorba kaşığı Şeker
? 1,5 limonun suyu
    ve kabuğunun rendesi
Üzeri için;
? 2 çorba kaşığı bal
? 1 çorba kaşığı pudra şekeri
? Kızartmak için, sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servi yapın. Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100