Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Barbunya çorbası
Malzemeler ~|~



? 7 yemek kaşığı tarhana,
? 2 adet sivri biber,
? ½ demet dereotu,
? ½ su bardağı barbunya fasulyesi,
? 2 diş sarmısak,
? 3 yemek kaşığı tereyağ,
? 1 yemek kaşığı tuzot,
? 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.
 


HAZIRLANIŞI

Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100