19 Kasım 2006 Pazar 00:00
130 Okunma
Damak Tadı/ Barbunya yemeği
Malzemeler ~|~



? 1 kg taze barbunya
? 2 orta boy soğan
? 2-3 diş sarımsak
? 2 orta boy havuç
? 1 orta boy patates
? 3-4 tane sivribiber
? 6 tane orta boy domates
? ½ demet maydanoz
? 1 limon
? 1 su bardağı zeytinyağı
? 4 su bardağı su
? Tuz, şeker

HAZIRLANIŞI
Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun.Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun. Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100