01 Mart 2007 Perşembe 00:00
243 Okunma
Damak Tadı/ Başemel soslu börek
Malzemeler ~|~



? 3 adet yufka,
? 1 adet tavuk göğsü,
? 1 adet yumurta.

Beşamel sos için:
? 1 su bardağı tavuk suyu,
? 1 su bardağı süt,
? 1 adet yumurta,
? 2 yemek kaşığı un,
? 3 yemek kaşığı tereyağ,
? 1 tatlı kaşığı karışık baharat,
? 1 çay kaş.kırmızı pul biber,
? 1 kase galeta tozu.  
 
HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve baharat karışımını ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100