23 Aralık 2006 Cumartesi 00:00
261 Okunma
Damak tadı/ Bezelyeli bulgur pilavı
Malzemeler ~|~



? 2 su bardağı bulgur
? 1 buçuk su bardağı bezelye
? 2 adet kuru soğan
? 3 yemek kaşığı margarin
? Yarım su bardağı mısır
? 1 tatlı kaşığı kuru nane
? 2 adet sivri biber
? 3 diş sarımsak
? Yarım demet dereotu
? 3 su bardağı tavuk suyu
? Tuz-karabiber

HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Sivribiberlerin tohumlarını çıkartıp, doğrayınız, sarımsakları kıyınız. Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız. Dereotunu kıyınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz. En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz-karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz. Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100