24 Nisan 2007 Salı 00:00
151 Okunma
Damak Tadı/ Bezelyeli makarna
Malzemeler ~|~



? Yarım paket fırın makarna, 1 çb. rendelenmiş kaşar, 100 gr konserve bezelye, 6 çk. ılık su, 1 soğan, 1 dilim dana jambon, 45 gr margarin, 3 çk. galeta unu, 1 yumurta, 2 çk. su. ? Sos için: 1.5 çb. süt, 1 çk. un, 15 gr margarin

 
HAZIRLANIŞI
Soğanı soyup kıyın. Jambonu küp küp doğrayın. Margarini oda ısısında yumuşatın. Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Jambonu ekleyip kavurun. Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve iyice süzün. Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın. Kâğıdın içini de yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin.  Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın. 7?8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karışıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerleştirin. Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar işleme devam edin. Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin. Beşamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin. Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pişirin. Beşamel sos, kaşarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın. Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100