Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Bulgurlu pazı sarması

Malzemeler

~|~



? 2 demet pazı
? 400 gr. dolmalık kıyma
? 1 çay bardağı bulgur
? 1 çorba kaşığı domates püresi
? 2 adet orta boy kuru soğan
? 1 tatlı kaşığı nane
? Tuz, karabiber
? 2 çorba kaşığı sıvı yağ
? 1 çorba kaşığı margarin 
 
HAZIRLANIŞI

Pazı yapraklarının saplarını kesip yıkadıktan sonra sıcak suya koyup bir kaç dakika bekletin. Dolmanın harcı için, kıyma, bulgur, domates püresi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane ve sıvı yağı karıştırıp yoğurun. Pazı yapraklarının kalın damarlı kısımlarını çıkarın. Yaprakların büyük olanlarını ikiye bölün. Her yaprağın içine büyüklüğüne göre 1 veya 2 tatlı kaşığı harç koyup sarın. Dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine çıkacak kadar sıcak su, margarin ve tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, önce hızlı sonra kısık ateşte suyu az kalıncaya kadar pişirin. Pazı dolmasını sarmısaklı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100