17 Nisan 2007 Salı 00:00
310 Okunma
Damak Tadı/ Çerkez tavuğu
Malzemeler ~|~



? Piliç eti (haşlanmış) 500 g, tuz, taze çekilmiş karabiber, kabuksuz beyaz ekmek 2 dilim, süt 100 ml, dövülmüş ceviz içi 150 g, toz kırmızıbiber, tavuk suyu tablet 250 ml
 
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış ve soğumuş pilicin kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek iri parçalara bölüp, bir karıştırma kabına koyun. Tuzlayın ve biberleyin.Ekmek içlerini derin bir tabağa koyup süt ile ıslatın. İyice ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzün. Ceviz içinin yarısını küçük bir tencereye koyun. Üzerine istenilen miktarda kırmızıbiber ilave edin. Çok ağır ateşte sürekli karıştırarak yağını bırakması için ısıtın. Isınmış cevizleri çift katlı bir tülbentin içine koyarak kuvvetlice sıkın ve yağını akıtın. Ceviz yağını bir kenarda saklayın. Yağını aldığınız ve kalan ceviz içleri ile ıslanıp sıkılmış ekmeği karıştırıp, robottan geçirin. Tuzunu ilave edip bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar tavuk suyunu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin (arzuya göre sosa dövülmüş sarımsak ve kırmızıbiber de eklenebilir). Tavuk parçalarının üzerine sosunu dökün ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. En üste de önceden hazırladığınız ceviz yağını gezdirin. Bütün ceviz içleri ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100