30 Eylül 2006 Cumartesi 00:00
222 Okunma
Damak Tadı / Cevizli erişte
Malzemeler; ~|~


? 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
? 1 paket yumurtalı erişte
    (400 - 500 gr.)
? 1 adet orta boy soğan
? 3 adet orta boy havuç
? 2 çorba kaşığı zeytinyağı
? 1 kutu labne peyniri
? 1/2 demet maydanoz
? Tuz
? Karabiber

HAZIRLANIŞI
Erişteyi tuzlu kaynar suda 8 - 10 haşlayıp, suyunu süzün. Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun. Havucu ilave edin. Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine cevizli sos döküp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100