Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Cevizli kalbura bastı
Malzemeler ~|~



? 1 su bardağı toz şeker,
? 3/4 su bardağı un,
? 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz,
? 1/3 su bardağı maden suyu,
? 2 tatlı kaşığı limon suyu,
? 1,5 su bardağı su.
 
HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dk. kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın. İçine maden suyunu ve yağı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun. 12 parçaya bölüp bezeler yapın. Her bezeyi kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın. Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup rulo yapın. Tepsiyi bir çorba kaşığı yağ ile yağlayıp tatlıları dizin. 200 derecede ısıtılan fırında 35 dk.kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerilerine soğutulmuş şerbet dökün.Şurubu çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100