Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Cevizli muz tatlısı
Malzemeler ~|~



? 4 muz
? 1 çay kaşığı vanilya
? 15 gr tereyağı
? 12 kedidili bisküvi
? 3 çorba kaşığı esmer şeker
? 2 çorba kaşığı limon suyu
? 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
? 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
? 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı
 
HAZIRLANIŞI
Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin. Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın. Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100