12 Nisan 2007 Perşembe 00:00
405 Okunma
Damak Tadı/ Cevizli sarma
Malzemeler ~|~



? 2,5 su bardağı un,
? 1 adet yumurta,
? 1 su bardağı yoğurt,
? 1 su bardağı margarin,
? 1 paket kabartma tozu.

İçi için:

? 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
? 1 adet portakal kabuğu rendesi,
? 1 tatlı kaşığı tarçın.

Şurubu için:

? 4 bardak toz şeker, 3,5 su bardağı su,
? 1 adet portakal suyu, yarım limon suyu. 
 
HAZIRLANIŞI
Erimiş margarini, yoğurdu ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu da ilave edin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya bölüp 2 cm. kalınlığında açın. Bir kapta ceviz içini, tarçını, portakal kabuğu rendesini harmanlayıp açmış olduğunuz hamurların içine koyup rulo şeklinde sarın. Önceden yağlanmış tepsiye kalın dilimler halinde kesip yerleştirin. 200 derecelik fırında pişmeye bırakın.Şerbeti için,bir kaba suyu, şekeri, limon ve portakal suyunu koyup kaynatın. Şurup ılıdıktan sonra tatlının üzerine döküp servis yapın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100