Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Çömlekte et yemeği
Malzemeler ~|~



? 1,5 kg. kemikli dana eti
? 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan
? 1 baş sarımsak
? 2 çorba kaşığı sirke
? Tuz, karabiber, kimyon

HAZIRLANIŞI
Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş soğan ve kabuklu sarımsak dişlere ayrılıp etlerin arasına sokuşturulur. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edilir. Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır. 1/2 su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır. Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir. Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100