24 Haziran 2007 Pazar 00:00
142 Okunma
Damak Tadı/ Ekşili pirzola tava
Malzemeler ~|~




? 1 kg. açılmış pirzola et,
? 100 gr. kuru soğan,
? 150 gr. rendelenmiş domates,
? 250 gr. domates,
? 50 gr. yeşil biber,
? 50 gr. domates salçası, 50 gr. terayağ
? 250 gr. ayva, yarım çb. nar pekmezi,
? Yarım çb. limon suyu,
? 10 gr. pul biber, 10 gr tuz
? 2 gr. yedi türlü baharat ve karabiber,
? 4 su bardağı su.
 
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye margarin ve et konur ocağın altı yakılır. Et biraz kavrulduktan sonra halka doğranmış soğan ilave edilir, soğan hafif pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konur ve karıştırılır. Karışıma 4 su bardağı su ilave edilir, tuzu atılır, kefi alınıp tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı kısılır. Bir kaseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konup karıştırılır. Bu karışım etin üzerine aktarılır. Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir. Domates ve biberleri de doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika pişirilir. Yemek servise hazırdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100