Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Elbastı tava
Malzemeler ~|~



? 750 g parça kuzu eti
? 100 g margarin
? 2 orta boy soğan
? 1 yemek kaşığı salça
? 2 diş sarımsak, 4 sb su
? Kekik, karabiber, tuz
Sos Malzemesi
? 1 su bardağı un, 50 g margarin
? 100 g kaşar peynir
? 1 Lt. süt, 2 yumurta, tuz 
 
HAZIRLANIŞI
Etleri 1 l suda 50 g margarinle birlikte, 1 saat haşlayın. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif lif ayırın. 50 g margarini tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik, salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun. Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin. Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peynir serpiştirerek, 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100