09 Kasım 2006 Perşembe 00:00
135 Okunma
Damak Tadı/ Etli bamya
Malzemeler ~|~



? 300 gr. kuşbaşı et,
? 1/2 kg. bamya,
? 2 baş kuru soğan,
? 3 adet domates,
? 2 adet yeşil biber,
? 1 çay bardağı sıvı yağ,
? Tuz ve 1 çay kaşığı limontuzu,
? 1 yemek kaşığı salça
         (biber-domates karışık),
? Akşamdan ıslatılmış 1 sb nohut,
? Yeterince su.

HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslatılmış bir su bardağı nohut su ilavesiyle tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede de etler yağla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir. İçine soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biber ilave edilir. 1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır. Nohut süzdürülür ve bamya ile birlikte pişen etin üzerine ilave edilip üzerini kaplayacak şekilde su konulur. Bir taşım kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilir. Bamyalar piştikten sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100