Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Etli taze fasülye

Malzemeler

~|~

? 1 kilo çalı fasulyesi
? 1/2 kilo kuşbası et
? 2 adet orta boy domates
? 1.5 yemek kaşığı salça
? 1/2 çay bardağı sıvı yağ
? Tuz
? Şeker
? Kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
3-5 cm uzunlugunda fasulyelerimizi doğrayalım. Bir tencerenin içine yağımızı koyup kızdırdıktan sonra küp seklinde doğranan soğanları ilave edip pembeleştirelim. Soğanları bir süre karıştırıp içine 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karamalize edelim. Kuşbaşı etimizi de ekleyip tencerenin altını açalım ve sürekli olarak karıştıralım. Etlerin rengi kırmızıdan pişmiş et rengine dönene kadar, yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar kavuralım ve içine 1,5 çorba kaşığı salçamızı ekleyip karıştıralım. Tenceremizin altını kısıp 3-5 cm uzunluğunda doğradığımız fasulyeleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra üzerine küçük küçük doğradıgımız domatesleri, tuzu ve pul biberi ekleyip üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip yaklasık 30-40 dakika kadar çok kısık olmayan bir ateşte pişirmeye bırakırız.
Afiyet olsun...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100