Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Fındıklı pasta
Malzemeler ~|~



? 1 su bardağı yoğurt
? 1 su bardağı sıvı yağ
? 1 su bardağı eritilmiş margarin
? 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un
? Bir fiske tuz

Harcı İçin Malzeme

? 2 su bardağı şeker
? 2 su bardağı ezilmiş fındık
? 2 yumurta akı içine sarısı üzerine

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri yoğurt yağ un tuz kabartma tozu karıştırılıp yoğurulur ve hamur üç parçaya ayrılır. Harç malzemeleri şeker fındık yumurta akı karştırılır. Hamurun bir parçası un yardımı ile açılır ve harç üzerine yayılır sonra rulo şekli verilir ve ikişer santim aralıkla kesilir. Kalan hamur ve harçta aynı şekilde hazırlanır tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
NOT: Şeker eriyeceğinden tepsiye aliminyum folyo serilir ve hamur tepsiye öyle yerleştirilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100