24 Mayıs 2007 Perşembe 00:00
138 Okunma
Damak Tadı/ Gül böreği
Malzemeler ~|~



? 4 adet yufka,
? 1 adet tavuk göğsü,
? 1 tatlı kaşığı tuz.

Üzeri için:
? 1 yumurta sarısı,
? 2 yemek kaşığı susam.

Sosu için:
? 1,5 sb. tavuk suyu, 1 sb. süt,
? 1 adet yumurta,
? 5 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yk. un,
? Tuz, karabiber,
? 1 çb. su,
? 125 gr. margarin.  
 
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları, karabiberi katın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp susam ekin. 200°C'lik fırında kızartın.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100