Bu haber kez okundu.

Damak Tadı

Hamsi tava

~|~



MALZEMELER

 ?Yarım kg hamsi
 ?4-5 Adet taze soğan
 ?1-2 Adet havuç
 ?2 Adet yumurta
 ?3-4 Dal maydanoz
 ?3-4 Dal dereotu
 ?2-3 Çorba kaşığı un
 ?Kızartmak için yeterince sıvıyağ
 ?Tuz, karabiber
 ?Arzuya göre limon  


HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün. Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın. Balıkları una bulayıp yağı kızdırın. Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin. Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın. Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın. Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin. Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın. Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100