Bu haber kez okundu.

Damak Tadı
Malzemeler ~|~



? 4 Su bardağı un
? 250 gr margarin
? 1 Çay bardağı sıvı yağ
? 1 Çay bardağı süt
? 1 Su bardağı şeker
? 2 Adet yumurta
? 300 gr ceviz
? 1 Paket kabartma tozu
 
HAZIRLANIŞI
Teflon bir tavada margarini erittikten sonra ılıyınca derin bir kaba koyun. İçine yumurta ve şekeri ilave edin. Mikser ile iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu elek yardımı ile karışımın içine eleyin. 1 çay bardağı sütü de ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine ceviz tanelerini yerleştirin. 170°C' de 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100