Bu haber kez okundu.

Damak Tadı
EZO GELİN ÇORBASI ~|~



MALZEMELER

? 500 gr. mercimek,
? 1 ilikli kemik veya 1 tablet etsu,
? 1 orta boy kuru soğan, tuz
? Yarım limon suyu, 8 sb. su.
Sos için:
? 50 gr. un, 50 gr. ince doğranmış soğan,
? 25 gr. dövülmüş sarımsak, 4 su bardağı su.
? 50 gr. domates salçası, 20 gr. kırmızı pul biber,
? 10 gr. kuru nane. 

HAZIRLANIŞI
Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş kuru soğan (bütün olarak) limon suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınarak tencerenin ağzı kapatılır 40?45 dakika pişirilir. Sosun Hazırlanması: Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça ve kırmızıbiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine 4 su bardağı su ilave edildiğinde sos hazır hale gelmiş olacaktır. Diğer tencerede hazırlanmış olan çorba bu sosun içine ilave edilerek 10?15 dk. kaynatılıp ocaktan indirilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100