Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Havuçlu pilav
Malzemeler ~|~



? 3 yemek kaşığı margarin
? 3 su bardağı pirinç
? 4 1/2 su bardagi tavuk suyu
? 1 adet sivri biber
? tuz, karabiber
Harcı:
? 2 adet havuç, 1 yk. margarin
? 1 tatlı kaşığı. Fesleğen
 
HAZIRLANIŞI
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin. Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgecin içinde soğuk suyun altında ,pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkayın. Yayvan bir tencerede margarin kızdırıp, içine ayıklanmış sivri biberleri ilave edip kavurun. Daha sonra içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ekleyip, pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar kavurun. En son olarak içine tuz karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirin. Pilav pişerken küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine rendelenmiş havuçları ve fesleğini ilave edip, kavurun. Demlenen pilavı iyice karıştırarak havalandırın .En son içine havuçlu harcı karıştırıp, pilavı servis tabağına alın.Sıcak olarak servis edin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100