Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ İçli köfte
Malzemeler ~|~



? 500 gr. yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş)
? 1 kase un
? 250 gr. ince bulgur
? 1 adet yumurta
? 1 kaşık biber salçası, Tuz

İçi için:

? 500 gr. orta yağlı kıyma
? 1 kg. soğan
? 125 gr. margarin
? 1 kaşık salça, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Kıyma, yumurta, un, salça ve bulguru bir tepsiye alın. Elinizi ıslatarak iyice yoğurun (30 veya 45 dakika). Soğanı ufak ufak doğrayıp margarine katarak yoğurun. İçine kıyma ve salça ilave ederek pişirin. Hiç suyu kalmayacak şekilde piştikten sonra ateşten alın. Buzdolabına koyup bir gece bekletin. Yoğrulan köftenin içinden mandalina büyüklüğünde parçalar alın, iyice incelterek oyun. Kıymalı harçtan hamur kopararak yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin. Bir tencerede bol su kaynatarak içinde köfteleri haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100