Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Islak kek
Malzemeler ~|~




? 150 gr margarin, ? 3 adet yumurta ? 1 sb. toz şeker ? 1 sb. un ? 1 tk. kabartma tozu ? 1 paket vanilya ? 1 portakal kabuğu rendesi. Üstü için: ? Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu ? 1 çb. pudra şekeri ? 1 sb. portakal suyu ? 1 portakal kabuğu rendesi. Süslenmesi için: ? 1 adet çilek.

HAZIRLANIŞI
Fırınınızı 160°C'ye ısıtın. Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Margarini eritin, ılımaya bırakın. Kekin üzeri için verilen malzemenin hepsini bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanılmak üzere karışımı bir kenara ayırın. Yumurtaları ve şekeri mikserin orta hızında 2 dk. çırpın. Ilık yağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dk. daha çırpın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dk. mikserin orta hızında çırpın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra 5 dk. bekletip kalıptan servis tabağına ters olarak çıkartın. 3 dk. sonra üzerini çatalla 7?8 yerinden delin. Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin. Süslemede kullanacağınız portakalın kabuğunu rendeleyin ve kekin üzerine serpin. Soğuduktan sonra servis yapın... Afiyet olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100