04 Kasım 2006 Cumartesi 00:00
288 Okunma
Damak Tadı/ Kabak Salatası
Malzemeler ~|~



? 2 Adet kabak
? 2 Çorba kaşığı zeytin yağı
? 2 dilim bayat ekmek
? 250gr Süzme Yoğurt
? 4-5 Diş sarımsak
Üstünü süslemek için:
? 2 Çorba Kaşığı zeytin yağı
? 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
 
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp kurulayın. Sap kısmını kesip kalın dilimler şeklinde doğrayın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar üzerine tuz serpip sote ederk pişirin. Ardından kabakları derince bir kaba alın. Blender ile doğrayıcı kabında ufalayın. Sarımsakları soyup havanda ezin ve süzme yoğurdu ekleyin. Blender in çırpıcı atacmanı ile yoğurdu iyice çırpın. Ufalanmış ekmek içlerini ve sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip kaşıkla karıştırın. Küçük bir tavada zeytin yağını toz kırmızı biberle kızdırın. Salatayı tabağa alıp biberli yağı üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121