Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Kabaklı börek
Malzemeler ~|~



? 1 1,5 adet yufka, 1 yumurta
? 1 kahve fincanı sıvı yağ
? 1 kahve fincanı süt
? 1 yk. yoğurt
? 1 adet orta boy kabak
? Yeteri kadar kıyılmış dereotu, maydanoz
? 1 çay kaşığı karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
23-24 cm çapında bir teflon tavayı yağlayın. Dörde böldüğünüz yufkaların deliksiz olanını tavanın dibine yayın. Üzerine yumurta, süt, yağ ve yoğurt karışımından 2 kaşık serpiştirin. Yufkaların yarısını yaydıktan sonra üzerine kabaklı içi dağıtarak serpiştirin. (Kabakları ince ince doğrayıp ya da rendeleyerek kıyılmış peynir, maydanoz, dereotu, biraz karabiber ve tuzla karıştırarak bir iç hazırlayın). Kalan yufkaları da aralarına yağlı karışımdan dökerek, kabaklı için üzerini döşeyin. Alttaki yufkanın sarkan uçlarını da üste çevirin. Kalan yağlı sütü üzerine dökün. Uygun bir kapak kapatarak (tavayı) kısık ateş üzerine oturtun. Arada yufkanın altını kontrol ederek pişmesini sağlayın. Böreğin altı kızarınca, kapakla birlikte ters çevirerek tavaya aktarın. Üstü kapalı olarak diğer yüzünü de kızartın. Pişen böreği, düz bir servis tabağna alıp, parçalara böldükten sonra servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100