Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Kaygana
Malzemeler ~|~



? 4 kahve fincanı un
? 1 kahve fincanı süt
? 2 çorba kaşığı sıvı yağ
? 2 çorba kaşığı gazoz
? 2 çorba kaşığı limon suyu
? 2 adet yumurta

Şurup için:
? 1 su bardağı şeker
? 1,5 su bardağı su
? 1/2 limonun suyu
? Kızartmak için sıvı yağ 
 
HAZIRLANIŞI
Un, yumurta, süt,sıvı yağ, gazoz ve limon suyunu mikserle çırpıp boza kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru kaşığın ucu ile kızgın yağa atarak kızartın. Şurubunu hazırlamak için, şekeri bir taşım kaynatın. Ocaktan indireceğinize yakın limon suyunu ilave edin, 2?3 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakın. Kızarttığınız hamuru kaynatılıp soğutulmuş şuruba atıp çıkartın. Kayganayı üzerine kıyılmış ceviz veya fındık serpip servis yapın.
Afiyet olsun...

Anahtar Kelimeler:
damak tadı kaygana
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100