13 Mart 2007 Salı 00:00
174 Okunma
Damak Tadı/ Kayısılı muhallebi
Malzemeler ~|~



? 2 poşet otacı diet life plus
? Yarim kilo kuru kayısı
? 50 gr bal
? Yarım litre süt
? 1 paket vanilya
? 1 paket mezeki sakızı
? 1 su bardağı toz şeker
? 150 gr taze badem
? 1 çorba kaşığı tarçın
 
HAZIRLANIŞI
Kayısıları sıcak suda 20 dakika bekletin; ardından 10 dakika haşlayın. Kayısıların içine bademleri dizin. Bir kabın içinde kısık ateşte diet life plus, süt, vanilya, un, şeker, mezeki sakızı ve balı hızlı hızlı karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Karışımı, ateşten alıp tepsiye dizdiğiniz kayısıların üzerine dökün. Üzerine tarçın serpip servise sunun.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100