11 Kasım 2006 Cumartesi 00:00
153 Okunma
Damak Tadı/ Kimyonlu kabak çorbası
Malzemeler ~|~



? 3 yemek kaşığı margarin
? 1 adet kuru soğan
? 4 adet kabak, 1 adet havuç
? 10 adet mantar
? 2 yemek kaşığı un
? 2 su bardağı süt
? 6 su bardağı tavuk suyu
? 1 tatlı kaşığı kimyon
? 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
? ½ demet dereotu, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabakların ve havucun kabuklarını kazıdıktan sonra ayrı ayrı rendeleyin. Mantarların saplarını çıkarıp kıyın. Derin bir tencerede margarini kızdırıp içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk aldıktan sonra içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra içine rendelediğiniz kabakları kimyonu, sütü ve tavuk suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra pişen sebzeleri mikser yardımıyla püre haline getirin. En son olarak çorbanın içine rende havucu, kıyılmış mantarları, dereotunun yarısını kırmızı pul biberi, tuzkarabiberi koyup kaynatın. Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra kalan kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100