Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Kıymalı makarna
Malzemeler ~|~




? Makarna, et suyu tableti,
? 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
? 250 gr. kıyma,
? 3 domates, kimyon
? Pul biber, karabiber  
 
HAZIRLANIŞI
Önce makarnamızı güzelce kaynamış suya ilave ederiz. Makarnamız haşlanırken içine herkesin ağız tadına göre et suyu tableti atarız. Bu makarnaya ayrı bir tat verecektir. Sonra makarnamızı süzeriz. Sosu için fazla ağır olmayan iki çorba sıvı yağımıza az yağlı 250 gr. kıymamızı ilave ederiz. Az kavrulduktan sonra rendelenmiş 3 büyük sulu domatesi ilave ederiz. Ağır ateşte iyice koyulaşan sosumuza tuzumuzu, istersek acı olması için pul biberimizi, kimyon ve karabiberimizi ilave ederiz. En son da güzel kokması için küçük küçük doğranmış bol maydanozu sosun içine ilave edip, ateşimizi kapatırız. Haşlanmış makarnamızı çok az yağda kavurduktan sonra ateşten alırız ve servis tabağına dökeriz. Üzerine sosumuzu gezdiririz. Yine bir orta boy kasenin içine sarımsaklı yoğurt yaparız, en üstüne de sarımsaklı yoğurdu gezdiririz. Süsü için çok az kızdırlmış yağa bir çay kaşığı nane ilave ederiz. Bunu da sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirip, maydonozla süs veririz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100