22 Ocak 2007 Pazartesi 00:00
207 Okunma
Damak Tadı/ Kuru fasulye salatası
Malzemeler ~|~



? 225 gr küçük, tüm gece suda bekletilmiş kuru fasulye
? 2 küçük soğan
? 4 çay kaşığı zeytin yağı
? 1 çay kaşığı sirke
? 2 tutam maydanoz
? 1 tutam keklikotu
? 2 tane kaynatılmış, ve 4'e bölünmüş yumurta
? 8 tane siyah zeytin
? Tuz ve biber

HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyelerin suyunu iyice süzdükten sonra bir tencereye alın. Tencereye fasulyelerin üzerini örtecek kadar soğuk tuzlu su ilave edin. Suyu ısıtmaya başlayın ve su kaynamaya başlayınca üzerini bir kapakla örtün ve yaklaşık 45 dakika fasulyeler yumuşamaya başlayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra fasulyeleri tencereden çıkarıp suyunu iyice süzün ve soğanlarla beraber servis kasesine alın. İyice karıştırın. Zeytin yağı ve sirkeyi bir başka kapta karıştırın ve fasulyelerin üzerine dökün. Maydanoz ve keklikotunu serpin. 4`e bölünmüş kaynamış yumurtalarla ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100