27 Kasım 2006 Pazartesi 00:00
180 Okunma
Damak Tadı/ Kuru Üzümlü Çörek
Malzemeler ~|~



? 2,5 su bardağı beyaz un
? 1/4 su bardağı şeker
? 2 çay kaşığı kabartma tozu
? 1/4 çay kaşığı muskat
? 2 yemek kaşığı margarin (soğuk)
? 1/3 su bardağı dolmalık
    üzüm ya da kuru üzüm
? 2/3 su bardağı süt
? 1 yumurta
? 1 yumurta beyazı
 
HAZIRLANIŞI
Fırını 225 derece ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Bir kasede un, şeker, kabartma tozu ve muskatı karıştırın. Soğuk margarini ekleyip yoğurarak yedirin. Üzümleri koyun. Süt ve yumurta ve yumurta beyazını çırpıp unlu karışımın içine dökün. Hepsini birlikte yoğurun. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha aktarıp 10 dk. kadar daha yoğurun. 20 cm genişliğinde açıp keskin bir bıçakla 10 dilime bölün. Fırın tepsisine aktarıp üzerine fırça ile süt sürün.12 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100