22 Ağustos 2007 Çarşamba 00:00
123 Okunma
Damak Tadı/ Lahanalı pilav
Malzemeler ~|~



? 1 adet hahana
? 1 adet havuç
? 1 adet dereotu
? 1 adet soğan
? 2 su bardağı pirinç
? Yarım su bardağı zeytinyağ
? 1 tatlı kaşığı şeker
? Dolmalık fıstık,
? Kuş üzümü,
? Tarçın,
? Yenibahar,
? Karabiber,
? Tuz, 

HAZIRLANIŞI
Lahanaları haşlayıp ince ince kıyın. Pirinçleri ıslatın. Bir tencerede yağla birlikte soğanı kavurduktan sonra fıstığı, ıslatılmış pirinçleri ve baharatları karıştırın. Üzerine sıcak suyu ve kıyılmış dereotunu koyup pişirin, piştikten sonra demlenmesini bekleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100