Bu haber kez okundu.

Damak Tadı/ Mantı makarna
Malzemeler ~|~



? 1 paket mantı makarna,
? 1 paket margarin,
? 250 gr. orta yağlı kıyma,
? 2 baş soğan,
? 1 baş sarımsak,
? 1/2 kg. yoğurt,
? 2 çorba kaşığı domates salçası,
? Kırmızı biber,
? Tuz,
? Karabiber. 
 
HAZIRLANIŞI
Tuzu, karabiberi, rende soğanı ete karıştırıp yoğuralım. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Margarin ile salça, kırmızıbiber, et suyunu bir arada pişirip, güzel bir sos yapalım. Bu arada, mantı makarnayı 10 dakika haşlayıp, süzelim. Bol suyla yıkayalım. Boşluklarına eti özenle koyalım ve bir tepsiye dizelim. Aralarına fındık büyüklüğünde margarin yağı parçalarını serpiştirelim. Biraz da et suyu katarak hafif ateşte pişirmeye bırakalım. Makarna iyice yumuşayınca servis tabağına alalım. Sosunu, yoğurdunu gezdirelim. Margarini kırmızı biberle kızdıralım, mantının üzerine dökelim. Maydanoz parçalarıyla süsleyelim. Güvenle servis edelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100